Utvikling | Utdanning | Trening | Eksterne tilbud | Blogg | Linker | Hjem

Utviklingstrappa | Basishelg | Eliteleir | MĂ„lvaktssamlinger

NIHFs Basishelg 2012

I samarbeid med Olympiatoppen inviterer Norges Ishockeyforbund til den perfekte start på sommertreningen i form av en helg på Toppidrettsenteret i Oslo 21. - 22. april. NIHFs Basishelg tilbyr variert trening under ledelse av landets fremste spesialister på sine treningsområder. Både enkeltspillere og lagenheter i aldersklassene 1996 - 1999 for gutter, og 1993 - 1999 for jenter, inviteres til å delta.

De to siste årene har vi hatt en egen jentegruppe under Basishelgen. I år håper vi på at det skal bli så mange jenter at vi kan ha to jentegrupper! NIHF har også et mål om å ha en egen målvaktsgruppe. Da kan de få tilpasset noe av treningsinnholdet til det som er best for deres utvikling. Det anbefales på det sterkeste at trenerne blir med utøverne sine denne helgen. Det vil bli gitt svært mange nyttige tips i forhold til fornuftig trening for unge utøvere. I høyremargen finner du invitasjonen med utfyllende informasjon og påmeldingsskjema. Spørsmål kan sendes til to@hockey.no. Nedenfor kan du lese mer om NIHFs Basishelg.


Basishelg

Hver vår inviterer Norges Ishockeyforbund i samarbeid med Olympiatoppen til Basishelg på Toppidrettssenteret. Deltakerne er i løpet av helgen gjennom syv forskjellige treningsformer som alle legger til rette for utvikling av ishockeyprestasjonen. Trenere og instruktører er Olympiatoppens fagpersoner på de enkelte områdene.

Basistrening som treningsbegrep ble lansert av Olympiatoppen midt på 90-tallet. Kort fortalt kan vi si at basistrening er "Trening av grunnleggende fysisk, koordinativ, sosial og psykisk kapasitet på et generelt og et idrettsspesifikt nivå. Dette for å skape optimale forutsetninger for all spesifikk trening i den enkelte idrett" (Bråten og Lebreux, olympiatoppen.no). Videre sier OLT svært treffende at en topputøver må være "trent for å trene", og nettopp derfor inviterer Norges Ishockeyforbund i samarbeid med Olympiatoppen hver vår til Basishelg på Toppidrettssenteret i Oslo.

Basishelg 1 031.jpg


Basishelgen kom som et svar på at kravene på elitenivå stadig øker. Vi ser at det er nødvendig med mye og variert trening allerede fra ganske ung alder. Det viser seg at en senere start gir en lavere topp, og dermed gjør den enkelte utøver mindre konkurransedyktig. Aktivitetene skal fungere som en "idebank" for utøvere og trenere, slik at treningsplaner kan settes opp med et innhold som er alderstilpasset og relevant for vår idrett. Nettopp med tanke på at utøverne på sitt nivå skal være "trent for å trene" og være i stand til å ta neste utfordring.
Treningsformene som blir presentert og gjennomført er:

Løfteteknikk for trening med vekter (2 stasjoner)
Idrettsspesifikk basistrening
Akrobatikk og kroppsbeherskelse
Ballspill
Hockeyteknikk og skudd
Utholdenhetstrening
Parøvelser for styrke, balanse og koordinasjon (her er et øktforslag for parøvelser)

Ved ankomst blir utøvere, trenere og foresatte gjort kjent med NIHFs Utviklingstrapp. I tillegg får deltakerne forslag til både innhold og mengde i en treningsuke for den aldersgruppen de tilhører. Med motiverte deltakere og svært kvalifiserte instruktører, ser vi på NIHFs Basishelg som en inspirerende læringsarena for alle som er involvert i treningshverdagen til morgendagens utøvere. Påmeldingsinformasjon finner du i margen til høyre.

Her kan du se video fra Basishelg 2010: Film
Her kan du se video fra Basishelg 2011: Film

Klikk på navnet, og bli bedre kjent med instruktørene:
Lars Klevenberg - akrobatikk
Espen Amundsen - parøvelser
Glenn Refsnes - løfteteknikk og styrketrening 
Chris Refsnes - løfteteknikk og styrketrening
 
Ove Sollie - utholdenhetstrening 
Eirik Hole - idrettsspesifikk basistrening 
Andreas Hjelm - kølleteknikk

 


NIHFs Basishelg 2012

Invitasjon

Påmeldingsskjema